Cum creezi o pagină de contact bună pentru site-ul tău?
Deși pagina de contact este cea care îți aduce lead-uri și clienți, mulți proprietari de website-uri o ignoră. Aruncă acolo o adresă de email și un număr de telefon și gata, au terminat cu pagina de contact. Așadar, cum creezi o pagină de contact bună pentru site-ul tău? Află din acest articol marca maghost!
De ce este importantă pagina de contact a site-ului tău?
Ai reușit să aduci trafic pe site, oamenii au citit despre tine și despre afacerea ta, iar următorul pas este să te contacteze pentru a-ți cere informații și oferte. Acum, este timpul să te imaginezi în locul lor. Ce preferi, să ai pagina de contact vizibilă sau să o cauți pe undeva prin footer-ul site-ului?
Preferi să trimiți un mesaj instant direct pe site sau să copiezi adresa de email scrisă acolo, să intri în aplicația ta de mail, să lipești adresa acelui website și să scrii mesajul?
După cum deja ai intuit, regula de bază pentru a obține clienți din online este următoarea: nu pune clienții la treabă mai mult decât este strict necesar! Trebuie să faci ca acțiunea lor de a te contacta să conțină cât mai puțini pași. Clienții trebuie să depună cât mai puțin efort pentru a te contacta. Cu cât acțiunea devine mai complicată, cu atât mai mulți vor renunța și vor merge pe alt site concurent.
De aceea, modul în care construiești pagina de contact a site-ului tău poate face diferența între mai multe lead-uri pentru tine sau mai multe lead-uri pentru concurență.
Hai să analizăm în continuare cum creezi o pagină de contact bună pentru site-ul tău!
Cum creezi o pagină de contact bună pentru site-ul tău?
Iată cele mai importante lucruri la care să fii atent atunci când îți construiești pagina de contact a site-ului:
1. Pagina de contact trebuie să fie ușor vizibilă de pe orice landing page
În orice moment, orice vizitator interesat de serviciile tale trebuie să te poată contacta. Ideal este să profiți de momentul wow pe care l-ai provocat vizitatorului prin informația expusă pe site-ul tău și să îl încurajezi să te contacteze cât încă se află sub acest efect. Dacă îi lași mai mult timp la dispoziție, se poate răzgândi sau poate să găsească un alt website care să îi placă mai mult.
Din acest motiv, este important ca el să vadă în orice moment pagina ta de contact. O poți denumi Contact, Suport, Ajutor, Contactează-ne sau cum vrei tu. Important este să fie vizibilă și să inducă ideea de deschidere, de dorință de a comunica cu vizitatorii.
Cel mai bine este să ai un buton de Contact care să redirecționeze vizitatorii spre pagina de contact atât pe bara de sus a site-ului (pe hello-bar), cât și în meniu, în header și în footer. Cu atât mai bine e cu cât apare în mai multe locuri!
2. Formularul de contact
Vorbeam mai sus despre faptul că ideal este ca vizitatorul să îți poată trimite un mesaj instant chiar din pagina de contact, fără a fi el nevoit să intre în aplicația sa de email.
Ei bine, exact asta fac formularele de contact de pe site. Utilizatorul completează câmpurile relevante, scrie mesajul sau întrebarea sa, iar tu primești această solicitare pe adresa de email pe care o setezi. Astfel, ai posibilitatea de a contacta clientul și de a-l transforma din lead în client. Misiune îndeplinită!
Există multe modele de formulare de contact, însă sfatul nostru este să îl alegi mereu pe cel mai simplu. Vizitatorul vrea să aibă cât mai puține câmpuri de completat. Nu uita regula de mai sus: cu cât mai puțini pași de făcut, cu atât crește șansa ca acel utilizator să te contacteze. Un formular de contact cu câmpurile “Nume”, “Adresă de email”, “Număr de telefon” și “Mesajul tău” este absolut suficient. Detaliile le vei afla tu ulterior direct de la el.
Bineînțeles, nu trebuie să uiți de bifa pentru GDPR și privacy policy – vizitatorul trebuie să își dea acordul pentru a fi ulterior contactat de către tine și trebuie să știe exact cum îi vor fi folosite datele personale. Aceasta este, de altfel, o cerință legală obligatorie în România și în Uniunea Europeană.
3. Număr de telefon clickabil
Să ai un număr de telefon pe site dă dovadă de un website de încredere. Crede-ne pe cuvânt, clienții adoră să te sune și să vorbească direct cu tine (indiferent că ție îți va plăcea sau nu să stai la taclale cu ei la telefon). Cum îi încurajezi să te sune și să îți dea ocazia de a-i transforma în clienți?
Ideal este ca numărul de telefon afișat pe site să fie clickabil. În loc să îl ia cu copy-paste și să te sune, vizitatorul poate apăsa direct pe număr, iar acesta este transpus instant în telefonul său pentru a te apela. Pași mai puțini, clienți mai mulți!
Numărul de telefon clickabil ar trebui să fie afișat în pagina de contact, dar și în header-ul și footer-ul site-ului, la finalul fiecărui articol de blog și pe fiecare landing page în parte. Dă-le vizitatorilor șansa să îți devină clienți!
4. Pagină de contact cu un CTA puternic
Am vorbit despre formularul de contact și numărul de telefon clickabil, însă nu trebuie să uităm de un al treilea element important pentru o pagină de contact de succes: butonul de Call To Action (CTA). Ce este acesta?
Un buton CTA este cel care îndeamnă la acțiune. De exemplu, poate să arate exact ca un buton de apăsat colorat pe care să scrie “Sună acum!”, „Te invităm să ne suni!”, “Abia așteptăm apelul tău!”, “Hai să ne saluți!”, “Hai să stăm de vorbă!”, “Trimite mesajul tău!”, “Cere oferta!”, “Încearcă serviciile noastre!” și așa mai departe. Un simplu buton cu “Apelează” sau “Trimite” nu are aceeași magie ca un buton cu un CTA puternic.
5. Alte elemente de pe pagina de contact
Fără să încarci designul paginii tale de contact, ai mai putea avea și următoarele elemente:
- Un text în care să precizezi în cât timp vei răspunde solicitărilor primite prin intermediul formularului de contact;
- Câteva recenzii de la clienți pentru ca vizitatorul să își piardă și ultima urmă de îndoială referitoare la serviciile tale;
- O listă frumos aranjată vizual care să sintetizeze avantajele colaborării cu tine, în același scop de a încuraja decizia vizitatorului;
- Adresa biroului fizic, dacă există, poate chiar și o poziționare pe Google Maps.
Totuși, indiferent câte elemente adaugi pe pagina de contact, trebuie să ai tot timpul în minte că pagina trebuie să aibă un design aerisit și toate informațiile trebuie să fie clare și concise. Nu îngrămădi toate elementele pe o pagină doar ca să fie acolo, ci doar dacă ele au sens în contextul afacerii tale și în contextul design-ului acelei pagini de contact.
6. Un ultim sfat: fii uman!
Poți avea o pagină de contact cu un design corect și cu toate elementele corect setate și optimizate și totuși să lași o impresie robotică. O impresie de “nu îmi pasă dacă ma contactezi sau nu”. O impresie de “aceasta este o firmă care vrea profit”. Iar clienții vor simți aceste lucruri, poți fi sigur de asta.
De aceea, ultimul nostru sfat pentru o pagină de contact bună este să fii uman. Să le vorbești oamenilor din suflet, ei vor simți deschiderea ta. Poți pune o imagine cu tine sau cu echipa ta ori chiar o imagine a persoanei desemnate să se ocupe de relațiile cu clienții. Poți folosi emoticoane și orice altceva te ajută să lași impresia de “vreau să mă contactezi, îmi pasă și sper că o să o faci”, impresia de “sunt aici să te ajut și să îți rezolv problemele, nu sunt aici doar pentru profit”.
Urmează să îți creezi un site pentru afacerea ta online? Perfect! Îți oferim servicii de găzduire website la cele mai bune prețuri! De asemenea, îți garantăm că vei beneficia de resurse ultra-suficiente pentru ca toate paginile site-ului tău să se încarce rapid, pentru a nu pierde clienți! maghost e alegerea numărul 1 a antreprenorilor de succes din online!