Adresa de email business: de ce îți trebuie și cum o creezi?
Să spunem că vrei să trimiți un email unei companii de la care vrei să achiziționezi un produs sau un serviciu, iar adresa lor de email este de tipul afacereamea@yahoo.com. Mai cauți pe internet și găsești o companie similară care are o adresă de email de tipul contact@afacereamea.ro. Pe care o alegi pentru a trimite mesajul tău? Majoritatea oamenilor vor alege varianta a doua.
Cuprins
De ce ai nevoie de o adresă de email custom?
Cum creezi o adresă de email business cu domeniul tău?
1. Întâi, trebuie să ai un nume de domeniu și o găzduire.
2. Conectează domeniul tău la un host de email.
3. Conectarea noii adrese business la un client de email (pas opțional)
De ce ai nevoie de o adresă de email custom?
De ce ai nevoie de o adresă de email custom? Pentru că o adresă de email business inspiră profesionalism și credibilitate. Toate companiile mari au prezență online și adrese de email dedicate afacerii lor sau chiar împărțite pe departamente: vânzări@afacereamea.ro, contabilitate@afacereamea.ro, suport@afacereamea.ro etc. Iar dacă tu vrei să îți înscrii afacerea în rândurilor celor care chiar au clienți și vânzări, nu poți afișa pe website o adresă de email de tipul ionpopescu@gmail.com sau office_afacereamea@yahoo.com. Ei bine, poți să o faci, dar și prestanța ta în fața publicului va fi pe măsură.
Ce preferi să îți apară în subsolul website-ului și pe pagina de contact? Ție ce ți-ar plăcea să găsești la o altă companie ale cărei servicii sau produse te interesează? Noi în mod cert preferăm o adresă business decât una personală. Majoritatea clienților se vor uita la acest lucru, oamenii sunt din ce în ce mai informați atunci când au de-a face cu mediul digital.
În plus, o adresă de email personalizată cu domeniul tău va fi mult mai ușor de reținut. Clienții vor reține numele brandului tău și faptul ca trebuie să adauge un „contact” sau un „office” în față, dar nu vor reține la fel de ușor o adresă de tipul aurelianpopescubratianu874@yahoo.com.
De asemenea, după ce deja au avut o primă conversație cu tine pe email și vor vrea mai târziu să îți trimită un nou email, este ușor să tasteze primele 3 litere ale brandului tău (pe care nu au cum să îl uite, dacă ți-ai făcut bine treaba în ceea ce privește brandingul) și să le apară adresa de email instant, decât să stea să se întrebe „Oare cum îl chema pe tipul ăla?” ca să îți găseasca adresa de email cu numele tău.
Iar dacă vrei să trimiți un newsletter folosind o platformă de tipul MailChimp, vei avea nevoie de o adresă de email conectată de pe care să apară că trimiți emailurile tale business. Să gândim iarăși din perspectiva clienților: ce email cu ofertă vor deschide, unul la care apare numele brandului tău (de care au mai auzit, cel puțin în momentul în care s-au înscris la newsletter) sau unul la care apare numele tău, despre care ei oricum nu știu nimic? Care dintre cele două crezi că va ajunge mai repede în spam?
Știi care e vestea cea mai bună? Că nici măcar nu e greu să ai o adresă de email business și nici nu te costă nimic. Trebuie doar să știi să o creezi și să o atașezi domeniului tău. Nu știi cum se face asta? Îți explicăm pas cu pas în acest articol marca maghost cum creezi o adresă de email business cu domeniul tău!
Cum creezi o adresă de email business cu domeniul tău?
Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a crea o adresă de email custom pentru domeniul website-ului tău:
1. Întâi, trebuie să ai un nume de domeniu și o găzduire.
Dacă vrei ca viitoarea ta adresă de email business să fie de tipul office@afacereamea.ro, acest lucru înseamnă că trebuie să deții domeniul afacereamea.ro. Dacă ai deja un website www.afacereamea.ro, înseamnă că deții deja domeniul.
Dacă nu ai un website, acest lucru înseamnă că trebuie să cumperi acest domeniu. Nu te îngrijora! Tarifele pentru un domeniu web cumpărat de la maghost sunt minime și pornesc de la câteva zeci de lei pe an. Te invităm pe site-ul nostru pentru a-ți alege numele de domeniu perfect pentru afacerea ta!
De asemenea, acest domeniu trebuie găzduit pe un server pentru a putea apărea online. La fel, dacă ai deja un website, înseamnă că ai și o găzduire. Dacă nu ai, poți alege o găzduire shared ieftină la cel mai bun preț raportat la resursele primite. Prețurile încep de la doar câțiva lei pe lună!
După ce ai rezolvat cu domeniul și găzduirea, poți începe să creezi adresa de email business! Cum faci acest lucru? Citește în continuare!
2. Conectează domeniul tău la un host de email.
Al doilea și ultimul pas este să conectezi domeniul tău la un host de email. În acest mod, emailurile pe
care le vei primi pe viitoarea ta adresă de tipul office@afacereamea.ro vor putea fi primite și citite de către tine și echipa ta.
Caută pe Google ce variante de host pentru email există și alege-l pe cel care îți convine. Utilizarea acestui host de email va fi gratuită.
Cum conectezi domeniul la hostul pentru email? Multe platforme pentru email hosting oferă conectare automată și va trebui doar să urmezi pașii simpli integrați în aceste platforme. La finalizarea acestui proces, vei avea adresa de email business funcțională și gata să te conecteze în cel mai profesional mod cu clienții.
Dacă platforma de email host aleasă nu îți oferă opțiunea de conectare automată cu domeniul tău, nu ai niciun motiv să te îngrijorezi. Orice astfel de platformă are un tutorial scris sau chiar video în care sunt explicați cu detalii toți pașii necesari. Urmează pașii descriși și apoi vei avea adresa ta de email personalizată și pregătită să îți întâmpine clienții în cel mai profesional mod.
3. Conectarea noii adrese de email business la un client de email (pas opțional)
Pentru a face gestionarea emailurilor mai ușoară, poți lua în considerare conectarea adresei tale de email business de tipul office@afacereamea.ro la un client de email de tipul Google, Apple Mail, Microsoft Outlook etc. Îți va fi foarte ușor dacă, să zicem, ai deja o adresă personală de email pe Gmail și vei primi aici și emailurile de la firmă. Le vei gestiona mult mai ușor și le vei avea oricând cu tine la un click distanță inclusiv pe telefonul mobil.
Cum faci această conectare între noua ta adresă de email business și clientul ales de email? Depinde de platforma aleasă. Fiecare astfel de client are procedura sa, pusă la dispoziție tuturor celor care au deja o adresă de email activă pe acea platformă. Urmează instrucțiunile platformei alese și vei conecta foarte ușor adresa de email. În principiu, trebuie să imporți noua adresă și să o confirmi – cam asta e tot ce trebuie să faci. Această conectare este gratuită și îți oferă o mare ușurință în folosirea adresei de email aferentă domeniului tău.
La un client de email poți conecta oricâte adrese business ai nevoie și le vei gestiona pe toate dintr-un singur loc. De exemplu, dacă alegi clientul Gmail, atunci când vei deschide aplicația pe telefonul tău mobil, vei vedea toate conturile conectate și emailurile aferente: de la contul personal, de la contul sau conturile firmei etc.
Concluzii
Așadar, crearea unei adrese de email business nu te costă nimic sau te costă foarte puțin, dacă nu ai deja un website cu găzduire. Tot ce vei investi vor fi 15 minute din timpul tău pentru crearea și conectarea ei conform pașilor descriși mai sus. Avantajele deținerii unei astfel de adrese sunt, însă, semnificative:
- creezi o imagine profesională a brandului tău,
- obții legitimitate în mintea clienților atunci când o afișezi pe cartea ta de vizită, în subsolul website-ului sau pe pagina de contact,
- trimiți newslettere care inspiră încredere și încurajează oamenii să le deschidă,
- adresa de email a companiei tale devine mult mai ușor de ținut minte și de găsit în agenda celor interesați,
- separi emailurile personale de cele business,
- îți administrezi mult mai ușor activitatea legată de firmă și de emailurile pe care le trimiți și le primești,
- poți crea adrese custom cu domeniul tău pentru fiecare departament în parte sau chiar pentru fiecare persoană din firma ta în parte,
- atunci când pleci în concediu, este foarte ușor să predai activitatea de gestionare a emailurilor firmei unei alte persoane, ceea ce nu este la fel de ușor de făcut dacă sunt amestecate cu emailurile tale personale.
Noi, echipa maghost, sperăm că te-au ajutat aceste sfaturi. De asemenea, îți stăm la dispoziție cu cele mai prietenoase prețuri pentru domenii și găzduire, plus suport pentru clienți garantat, non-stop! Iar dacă ai deja un website și vrei să îl aduci la noi, îți asigurăm transferul gratuit, ultra-rapid!